Proje kapsamında bir dizi etkinlikle gençleri güçlendirmeyi hedefliyoruz. Bu süreçte gençler kendi topluluklarındaki zorluklara çözüm bulmak amacıyla faaliyetlerini uygulayacak ve yerel projeler geliştirecekler.
Program 40 gençle uygulanacak, katılan gençlerin sosyal girişimcilik alanında yoksulluktan dışlanmaya kadar yerel iletişim konularını hedefleyen en az 20 proje geliştirmesini bekliyoruz. Bu süreçte gençleri üç aşamada destekleyeceğiz: Bir Şans Ver Programı Başlangıç Eğitimi (Gençleri girişimci olarak nitelendirmeyi amaçlıyor), Sanal Modül (Gençlerin yerellerindeki projeleri izlerken birbirleriyle iş birliği yapmalarını amaçlıyor) ve Bir Şans Ver Programı Değerlendirme Eğitimi (Gençlerin yeni girişimler geliştirmesini planlıyor).
Ayrıca deneyimli gençlik çalışanlarının mentor olarak programa katılarak gençlere bu süreç boyunca bağlamsal ve teknik açıdan destek olmalarını bekliyoruz. Genel programın uygulanması için yol gösterici materyal sağlarken, mentorlara gençlerle etkileşim kurma becerilerini artırmaları için bir yeterlilik eğitimi verilecek.
Mentörlük programı çağrısı Mart 2024 tarihinde yayınlanacaktır.
Bir Şans Ver! Programı
Programın Çağrısı 2024 Haziran ayında bu sayfadan Çağrılar Menüsü bölümünde yayınlanacaktır.
Program üç aşamadan oluşmaktadır:
1. Bir Şans Ver Programının Başlangıç Eğitimi:
Gençlere ulaşmak için sosyal girişimcilik, gençlik çalışmaları ve sosyal girişimcilik faaliyetlerinin uygulanmasında dikkate alınan sosyal bağlamlar hakkında bir başlangıç eğitimi uygulayacağız. Daha sonra bu etkinlikte gençler kendi projelerini sıfırdan geliştirip bize sunacaklar. Böylece fikirlerini ortaya koyma ve sosyal girişimcilik projelerinin hayata geçirilmesi konusunda fikir geliştirme konusunda ilk deneyimi edinebilecekler.
2.Yerel Projelerin ve Sanal Modülün Uygulanması:
1800 Euro’ya kadar ayni alımlara dayalı (para katılımcılara verilmeyecek ancak ihtiyaç duyulması halinde mal ve hizmetler ortak kuruluşlar tarafından satın alınacaktır) tohum finansmanı sağlayacağız. Bu süreçte gençler, yerel toplumdaki diğer gençleri de uzun vadede gelir getiren ve toplumdaki sosyal sorunlara katkıda bulunacak sosyal girişimcilik projelerinin uygulanmasına dahil edecekler.
3. Bir Şans Ver Programının Değerlendirme Eğitimi
Projenin 20. ayında katılımcıların deneyimlerini değerlendirerek sürecin nasıl işlediğini ve faaliyetlerin genel olarak uygulanması sırasında karşılaşılan zorlukları anlayacağız. Dolayısıyla, bu proje faaliyeti bize, uzun vadede böyle bir programın uygulanması için program içindeki sorunları ve zorlukları görme fırsatı verecektir.
Demo Günleri
Kuruluşlar (GEGED, Verdesur, AVWB ve ASED), gençlerin fikirlerini sunmak ve yerel toplumu sürece daha fazla dahil etmek için demo günleri uygulayacak. Bu etkinliklerin gerçekleştirilmesinin amacı gençlerin fikirlerine fon bulmak ve proje kapsamında hayata geçirdikleri girişimleri sürdürülebilir kılmaktır.
Demo günleri boyunca projeye katılan katılımcılar, ek finansman bulmaya çalışırken daha geniş kitleleri faaliyetlere çekmek için proje sonuçlarını iş melekleriyle, finansman kuruluşlarıyla, yerel kamu ve özel kuruluşlarla paylaşacak. Etkinliğin amacı projenin sürdürülebilirliğini arttırmaktır.
Değişimi Sürdür Eğitimleri
Değişimi Sürdürme Eğitimleri her ülkede 20 kuruluş temsilcisi ile gerçekleştirilecek. Bu eğitimlerin amacı, sosyal girişimciliğe ilişkin organizasyon düzeyindeki bilgiyi çoğaltmak, deneyim paylaşımı yapmak ve aynı zamanda Erasmus+ ve diğer AB programları finansmanının ortak ve program ülkelerinde görünürlüğünü arttırmaktır. Proje sonuçlarının diğerlerine ilham vermesi ve proje faaliyetlerinin sürdürülebilirliği için kullanılmasını sağlamak amacıyla çıktıları eğitmen eğitimi formatında sunmayı planlıyoruz.
Bu aktivitenin çağrısı 2025 Temmuz ayında yayınlanacaktır.